Medisch professionals

Hoe werkt dat in de praktijk?
Bekijk de praktijkvoorbeelden op Participatiekompas. Deze bieden een inkijk in zorgpraktijken waaraan patiënten / cliënten een substantiële, inhoudelijke bijdrage leverden. Met een filter zoekt u naar voorbeelden die aansluiten bij uw eigen situatie. Zo kunt u zien hoe andere ziekenhuizen, of bijvoorbeeld instellingen voor ouderenzorg het hebben aangepakt. Lees ook de bijbehorende ervaringen: persoonlijke verhalen van collega-zorgverleners en van patiënten. Met tips voor anderen in een vergelijkbaar traject.

Welke methode kan ik het best gebruiken?
Er bestaan tientallen manieren om patiënten / cliënten te betrekken bij de verbetering van kwaliteit van zorg en veiligheid. Bij methoden & tools vindt u veel verschillende methoden doorzoekbaar gepresenteerd. Per methode zijn kenmerken en randvoorwaarden beschreven om u te helpen bij het maken van een keuze.

Wat levert het op?
Naast beschrijvingen van praktijkvoorbeelden en ervaringen bevat Participatiekompas een kennisbank met publicaties en rapporten over patiëntenparticipatie. Zo willen we u een divers en compleet beeld geven van de opbrengsten en (on)mogelijkheden van het betrekken van patiënten / cliënten bij uw zorgpraktijk.

Waar kan ik terecht voor een training?
Participatiekompas biedt een actueel en compleet overzicht van trainingen op het gebied van patiëntenparticipatie, die zich richten op medisch professionals. Per training wordt in het kort de inhoud en doelgroep vermeld. Via een verwijzing komt u vervolgens bij de aanbieder terecht.