Diabetes

Als de ziekte wordt ontdekt, krijg je voor je gevoel ‘levenslang’

PratenOverGezondheid is een nieuwe website die herkenbare en betrouwbare informatie biedt over uiteenlopende ervaringen rond gezondheid, ziekte en zorg. De website is vrij toegankelijk voor iedereen. Ingrid heeft Diabetes type 2 en vanwege haar deelname aan een onderzoek van het UMCG naar de nierfunctie bij Diabetes type 2 in contact gekomen met de makers van PratenOverGezondheid. Het Participatiekompas sprak met Ingrid over haar medewerking. 

PratenOverGezondheid is een nieuwe website die herkenbare en betrouwbare informatie biedt over uiteenlopende ervaringen rond gezondheid,

Dromen over zorg: interview met Andrea Kramer, nefroloog

Een positieve flow bovenop een toch al goed draaiend team, zo vat Andrea Kramer de opbrengst van het project Dromen over zorg samen. Binnen dit project werkten patiënten samen met zorgverleners aan concrete verbeteringen op de afdeling Interne Geneeskunde van het UMC Groningen. Andrea Kramer  was betrokken bij dit project als aanspreekpunt voor de onderzoekers van de afdeling Toegepast Gezondheidsonderzoek en deelt haar ervaringen met de redactie van het Participatiekompas.

Het in dialoog ontwerpen van patiëntgerichte en innovatieve zorg op twee poliklinieken van de afdeling Interne Geneeskunde.

Subscribe to RSS - Diabetes