Ervaringskennis

Aan de slag met patiëntenparticipatie in de Rijtuigenloods in Amersfoort

Professioneel beroep

Participatiekompas Live tijdens congres Ervaringskennis toepassen op 12 april

Dinsdag 12 april is het zover: het congres ‘Ervaringskennis toepassen - Werk in uitvoering’ in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een dag vol inspiratie voor patiëntenorganisaties en zorgverleners. Maak kennis met aansprekende voorbeelden. Ontmoet collega’s.

Congres 'Ervaringskennis toepassen - werk in uitvoering' op 12 april 2016

Kwaliteit verbeteren op basis van ervaringskennis

Samen met patiënten nadenken over toekomst van de zorg

Als voorzitter van de Alopecia Vereniging zet Marion Kremer zich al bijna twee jaar in voor mensen met chronisch haarverlies (alopecia). Zo neemt ze deel aan een innovatieplatform voor de verbetering van de dermatologische zorg, waar de methode van de patiëntenreis wordt gebruikt. "Vanuit mijn eigen ervaring begrijp ik wat alopecia-patiënten bezighoudt. In zo'n platform probeer ik daarom de stem van de patiënt zo goed mogelijk naar voren te brengen."

Patientenvertegenwoordiger op internationaal niveau

Aan het woord is Michel Haanen: 53 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen. Michel is geboren met anusatresie (Ano Rectale Malformatie, ARM). Hij is werkzaam als psycho-sociaal begeleider bij de patientenvereniging en in de jeugdhulpverlening. Ook is hij lid van de stuurgroep van ARM-Net. Op het Participatiekompas vertelt hij over zijn ervaringen als patiëntenvertegenwoordiger op internationaal niveau.

Maak er een boek van..?! Leren van patiënten en hun verhalen

Schrijvers van patiëntervaringsverhalen in contact brengen met de gebruikers. En vervolgens samen nadenken hoe ervaringsverhalen van patiënten het gat kunnen dichten tussen ‘van goede wil’  en de dagelijkse praktijk van patiëntenparticipatie.

Sterke verhalen uit het ziekenhuis

Sterke verhalen.. of weten patiënten het beter? Hoe mondig zijn patiënten eigenlijk als het op hun eigen zorg aankomt?

Gebruik patiëntenverhalen voor betere ziekenhuiszorg

Ziekenhuizen moeten, veel meer dan ze nu doen, luisteren naar de ervaringen van patiënten en deze actief verzamelen.

In opdracht van de Hartstichting voerde het VU Medisch Centrum in samenwerking met De Hart&Vaatgroep onderzoek uit naar psychosocial

Subscribe to RSS - Ervaringskennis