Kwaliteit van zorg

Genomineerden Medische Inspirator 2017 bekend

De 3 genomineerden voor de ZonMw Medische Inspirator prijs zijn bekend. De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt en onderzoeker.

Genomineerden

Masterclass Storytelling

27-09-2018

Hoe bereik je wat je wil bereiken met je verhaal? Hoe raak je de ander? Leer het in deze masterclass.

Inbreng cliëntperspectief vergroten? PGOsupport denkt met u mee

Het cliëntperspectief zo goed mogelijk inbrengen bij richtlijnontwikkeling, onderzoek of in de zorg. Hoe doe je dat? PGOsupport heeft hiervoor een breed pakket aan cursussen, van basis- tot verdiepingsniveau.

Schurend en glanzend naar meer participatie

Op vrijdag 13 november vond het symposium 'Participatie in de gezondheidszorg: mag het schuren?' plaats. De redactie van het Participatiekompas was erbij en sprak na afloop met een van de initiatiefnemers, Coleta Platenkamp.

Samen op weg naar levensloopgeneeskunde

Om te beginnen: het is natuurlijk helemaal van deze tijd, het betrekken van patiënten bij het vormgeven van zorg en onderzoek. Maar professor Nico Wulffraat, kinderreumatoloog in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht, benoemt zonder aarzelen heel concrete redenen waarom hij daar een serieuze zaak van maakt. Voor het Participatiekompas gaat hij nader in op de bijzondere samenwerking die hij heeft met jeugdreuma patiënten en hun ouders en zijn ideeën voor de toekomst.

Stevig bemand en gemotiveerd om verbeterpunten in stomazorg aan te pakken

Wie zorg krijgt in een ziekenhuis kan als geen ander beoordelen hoe die zorg is verlopen. De ervaringen van mensen met stomazorg werden in 2013 met vragenlijsten verzameld. Met de resultaten werd voor de Stomavereniging duidelijk welke ziekenhuizen goed en welke wat minder scoorden. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kreeg als gevolg van zijn score het aanbod van de Stomavereniging om mee te denken vanuit patiëntperspectief met de stomazorg. Chindy Kross, UCS verpleegkundige en Stomaconsulent werkte mee aan het verbetertraject, het Participatiekompas sprak met haar.

Kwaliteitsinformatie: balanceren tussen patiënten, zorgaanbieders en verzekeraars

Is meten weten? Dat hangt af van de manier waarop je patiënten vraagt naar hun ervaringen én hoe je de resultaten analyseert en presenteert, zo blijkt uit onderzoek bij het NIVEL waarop Maarten Krol op 12 juni promoveert aan Tilburg University.

Verbetering van de stomazorg, dat was het doel van het werkbezoektraject van de Stomavereniging aan het Leids Universitair Medisch Centr

Patiëntenorganisaties als bron van informatie voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Burgers vinden het belangrijk dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) patiënten betrekt bij het toezicht op de kwaliteit van zorg. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd onder leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL.

Pages

Subscribe to RSS - Kwaliteit van zorg